Inger Marie Møller (IMM)
Inger Marie Møller
 

Idé
På gangen og i venteværelset foran stuerne, hvor børnene befinder sig, bevæger vi os i et borgmiljø. Vi er i den første forsvarsline i forsvaret af børnene inde på stuerne. Vi ser, hvad der gemmer sig ved den gamle borgs mure og vi præsenteres for de aktører, der er aktive i borgens forsvar af børnene. Mange detaljer gemmer sig i hvert billede. Detaljer, der kan sætte fantasien i gang.

På gangen ligger en forklarende tekst til forældre og besøgende. Teksterne derfra er genbrugt på denne side.

Håndtag til åbning af afsnittes døre
Ved dørene hænger en snor, som man skal trække i for at åbne dørene. For enden af snorene har jeg kreeret lidt udsmykning. Jeg har udskåret to håndtag i træ - den ene i mørk lakering og den anden i hvid lakering. Håndtagene er efterligninger af middelalder-skakbrikker med hver deres standard.
 

 
Vagtposter passer på indgangen
Det er ellers en god solid borgmur bygget af tilhuggede kampesten. Men der er alligevel nogen huller i den hist og pist. En mår render ud og ind af et hul. Sådan en mår laver et værre rod, hvor den kommer ind. Udenfor muren har den dog ikke rodet. Men måren har vist fået øje på nogle æg, der ligger under en græstue. Mår kan godt lide æg, så måske bliver der et værre rod med æggeskaller lige om lidt. Hvad mon det er for nogen æg? De ser lidt små ud til at være hønseæg.
Når man er kommet ind af dørene, kan man gå tur langs borgmuren. Man kommer hurtigt til et bål. Måske er det vagternes bål, og måske er de lige gået, fordi der skete noget henne ved døren, de skulle tjekke. I hvert fald er der efterladt en krukke med øl (formentlig) og et stykke ost. En mus i muren har bemærket osten, mon den når at spise den, inden vagterne kommer tilbage
Der er selvfølgelig også et fangehul. En fange kigger ud mellem tremmerne. Er det en væmmelig og farlig bakterieforbryder? Eller er det en stakkels uskyldig nullermand? En fugl (faktisk en nattergal) sidder og synger udenfor fangehullet, så helt uden trøst er fangen ikke.
En fugl sidder på et græsstrå og overvejer at hugge en bid af et æble.
Haren løber afsted, som er den bange for at blive jaget. Eller også er den midt i kapløbet med skildpadden. Hov! Se lige godt efter: Der er en lille tilskuer til væddeløbet.
Lige nu er uglen ude at flyve en tur langs borgmuren. Uha! Den har fået øje på en lille mus, der sidder udenfor sit hul. Skynd dig væk lille mus! Ugler fanger nemlig mus og spiser dem. Sneglen gider den derimod ikke at spise. Men der gør menneskerne måske? Det er nemlig en vinbergsnegl, og det synes nogen, er en stor delikatesse.
Ridderen
Ridderen er parat til kamp. Eller er ridderen i virkeligheden en prins? Han er i hvert fald på en hvid hest, som en rigtig helt. Lige nu ser han fredelig og glad ud. Måske har han lige vundet en turnering. Han har nok ikke været på jagt. Han har sin lanse med, og lanser dur kun til jagt på farlige, væmmelige drager (Og vores drage inde i afsnittet er hverken farlig eller væmmelig, men en rar og god drage, så den har han helt sikkert ikke været efter).
Borgfruen
Borgfruen er en fornem dame. Smuk, mild og venlig går hun rundt og inspicerer, at alt går rigtigt til. Hun har alle nøglerne til rum, der kan låses: Alkymistlaboratoriet, skattekammeret. Har hun mon også nøglerne til fangehullet?
En køkkenpige
En lille køkkenpige kommer med et fad æbler. Hun skal vist servere dem for nogen. Hvem skal mon have dem? Hov! Hun har tabt et par æbler. En fugl sidder på et græsstrå og overvejer at hugge en bid. Det kan være den lille køkkenpige er på vej ind i riddersalen inde i pårørenderummet. Måske skal borgfruen og pagedrengen have et æble hver. "Et æble om dagen….", siger man. Der er dog ingen mennesker inde i riddersalen lige nu. Men en kat ligger og driver den af. Den er så doven, at den ikke har opdaget den lille mus nede i hjørnet.
Musen
Musen er en rigtig musketer, der både svinger sig i rebet og svinger sin kårde.
Hundene
Der er to store hunde - en Golden Retriever og en Grand Danois. Her ser vi Grand Danois hunden.
Begge hunde er ret store, så de kan helt sikkert passe godt på alle børnene inde på stuerne.
Pagedrengen
På borgen er der også en pagedreng, der går rundt og synger og spilller på lut. En pagedreng er en riddersøn, der kommer fra en anden borg. Han er her for at blive oplært både til at være ridder, der kæmper med våben, og beleven kavaler, der kan synge og spille for de smukke skønjomfruer. Lige nu har han gang i det med at spille skøn musik, - men hvor er skønjomfruerne?
Troldmanden
Troldmanden er både vældig klog og dygtig til at brygge tryllemidler. Han maner magi med hænderne, mens tryllemidlerne bobler i gryden. Han har en ugle. Den plejer at sidde på en pind i alkymistlaboratoriet højt oppe i et tårn.
Håndtag til åbning af afdelingens dør
Kontakt på tlf. 26 11 12 59
Lav din egen hjemmeside med mono.net